Nieuws

Zita blogt: D66 en CDA spelen weidevogels, landbouw en natuur tegen elkaar uit

Voor de weidevogel is de uitdrukking ‘twee voor twaalf’ inmiddels een understatement. Vogels als de veldleeuwerik, grutto en scholekster zijn inmiddels zo zeldzaam geworden dat ze op de lijst van ernstig bedreigde diersoorten staan. Van bewoners uit geheel Noord-Holland, vogelwerkgroepen en andere vogelliefhebbers krijgen wij schrijnende verhalen te horen over hoe het vroeger was met de vogelstand en nu.  De provincie speelt een belangrijke rol in het weidevogelbeheer. De weidevogels kunnen zichzelf niet beschermen en dus moet de provincie haar taak oppakken als beschermer van de biodiversiteit en het culturele landschap van Noord-Holland.

Lees verder

Rosan blogt: coalitie weigert aan te sluiten bij #wijwillenhemweg

Aan de rand van onze hoofdstad staat een vieze kolencentrale te branden. De Hemwegcentrale is de oudste en relatief meest vervuilende kolencentrale van Nederland. Slecht voor het klimaat en voor onze gezondheid. Door zwavel, stikstof en fijnstof raken bijvoorbeeld onze longen verstopt en krijgen kinderen eerder astma.

Lees verder

Meat Free Monday in Noord-Holland

De productie van vlees trekt een zware wissel op het milieu en het klimaat. GroenLinks, de Partij voor de Dieren in Noord-Holland leggen daarom op maandag 29 mei een voorstel aan Provinciale Staten voor om één dag per week geen vlees aan te bieden in de kantines van de provincie. Met een Noord-Hollandse Meat Free Monday campagne kan de provincie haar medewerkers bij verschillende diensten stimuleren om ten minste één dag per week vleesvrij te eten door in de kantines uitsluitend vegetarische producten aan te bieden

Lees verder

Fietssymposium bron van inspiratie voor een proactief fietsbeleid #NHfietst

Samen met de Statenfracties van de PvdA en D66 organiseerden wij op vrijdag 19 mei een symposium over het provinciaal fietsbeleid, met als  doel om een impuls te geven aan een proactief fietsbeleid vanuit de provincie Noord-Holland. ‘Dat is nodig, want de rol van de provincie is nu veelal passief.’ Aldus GroenLinks Statenlid Servaz van Berkum.

Lees verder

Pagina's