Nieuws

Dubbelinterview met Judith Sargentini en Zita Pels

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en in Nederland is het dit jaar 100 jaar geleden dat het algemeen kiesrecht voor vrouwen werd ingevoerd. Dezelfde invloed claimen als mannen die hebben, lukt vaak nog steeds niet. In het Europees Parlement is 37% van de leden vrouw, in de Provinciale Staten is dat 34%. We spreken met Judith Sargentini, afzwaaiend Europarlementariër en lijstduwer van GroenLinks Noord-Holland voor de Provinciale Statenverkiezingen en de lijsttrekker van deze lijst, Zita Pels, over de vooroordelen en problemen waar vrouwen in de politiek nog altijd tegenaan lopen. Een gesprek over het verleden, het heden en de toekomst.

Lees verder

Zorgen over mogelijke komst biomassacentrale in Diemen

Afgelopen augustus heeft Nuon een omgevingsvergunning aangevraagd bij het omgevingsloket Noordzeekanaalgebied van de Provincie Noord-Holland voor een op houtpellets gestookte warmtekrachtcentrale van 120MW. Zo hoopt Nuon voor de levering van warmte aan Amsterdam en Almere minder aardgas nodig te hebben. Inmiddels is Nuon al overgegaan tot het aanbesteden van het ontwerp en de bouw. Dit is opmerkelijk omdat het klimaatakkoord nog niet bekend is en in de provinciale Routeplanner Energietransitie aangeeft dat zolang veel vragen nog onbeantwoord zijn, grootschalige investeringen in biomassa niet aan de orde zijn. 

Lees verder

Goed nieuws: geen verbreding N201

Onthulling bankje door GroenLinks

De provincie Noord-Holland heeft geen plannen om de N201 tussen Hilversum en Vreeland te verbreden. GroenLinks-fractievoorzitter Zita Pels stelde hierover een aantal vragen aan de verantwoordelijke gedeputeerde Post. Zij antwoordde dat een verbreding niet aan de orde is. 'Er wordt daar geen geld voor gereserveerd en het wordt ook niet onderzocht.'

Lees verder

Pagina's