Nieuws

In memoriam Jos Vernooij (1947-2017)

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat Jos Vernooij  is overleden. Jos was actief betroken bij de start van de vereniging GroenLinks in 1989. Hij vervulde allerlei actieve rollen en functies voor de partij. Van 2013 tot 2015 was hij bestuurslid van GroenLinks Noord-Holland.

Lees verder

Verbinding A8-A9 gecanceld, leve de Stelling van Amsterdam!

Unesco-adviseur Icomos zet een duidelijke streep door de plannen van het provinciebestuur voor nieuw asfalt tussen de A8 en de A9 dwars door de Stelling van Amsterdam. De verdedigingslinie staat op de werelderfgoedlijst en geniet de hoogste bescherming. In een eerste reactie lijkt het provinciebestuur het niet te accepteren dat asfalt het af moet leggen tegen dit bijzondere werelderfgoed. GroenLinks vindt het duidelijke nee van Icomos heel goed nieuws en roept het provinciebestuur op om nu eindelijk te gaan werken aan echte oplossingen. Op verzoek van GroenLinks Statenlid Servaz van Berkum gaat de commissie mobiliteit hier maandag over in debat met Gedeputeerde Staten.

Lees verder

Gesloten bestuurscultuur nekt open debat; coalitiediscipline belemmert samenwerking

 Een kijkje in de keuken

Keer op keer worden vanuit GroenLinks en andere oppositiepartijen pogingen ondernomen om de gesloten bestuurscultuur in de provincie Noord-Holland te doorbreken. De provincie maakt daar een issue van op speciale Statendagen, in workshops over samenwerking en dualisme. De voorzitter (Johan Remkes) roept partijen op om elkaar meer te gunnen. Lang leve het politieke debat!

Lees verder

Bestuursleden gezocht!

Het bestuur van GroenLinks Noord-Holland bestaat momenteel uit 5 personen. Omdat we boordevol leuke plannen en ideeën zitten en er verkiezingen voor de Staten aankomen (2019) kunnen we best wat versterking gebruiken. Reden dus om nieuwe bestuursleden erbij te zoeken. GroenLinkers uit Noord-Holland worden dan ook van harte uitgenodigd om zich kandidaat te stellen.

Lees verder

Pagina's