De Statenfractie van Noord-Holland is een divers team. Sommige Statenleden zijn breed geïnteresseerde teamspelers, anderen zijn echte specialisten. Ook achtergrond is belangrijk. Onze Statenleden komen uit heel de provincie, zijn gevarieerd in leeftijd, politieke ervaring en culturele achtergrond.

Wie zoeken wij? 

Wij zoeken kandidaat-Statenleden om weer zo’n zelfde team te vormen. Dit team gaat eerst een ijzersterke campagne neerzetten en gaat daarna aan de slag om Noord-Holland te veranderen! We hebben een profiel opgesteld voor nieuwe Statenleden. Deze vind je hieronder. Zoals hierboven genoemd is achtergrond ook belangrijk. De vacature staat weer open met de nadruk om mensen met diverse achtergronden aan te moedigen om te solliciteren!

Hoe aanmelden?

Herken je jezelf in deze schets? Stel je dan tot en met 15 juli kandidaat als Statenlid voor GroenLinks Noord-Holland. Dit doe je door een motivatiebrief (max. 1 pagina) en je CV te sturen naar de kandidatencommissie. Het emailadres waar je deze documenten heen stuurt is kc.glnh@outlook.com. Vermeld in de onderwerpregel 'kandidaatstelling PS23’.

Zorg dat je brief en CV voor 15 juli 23:59:59 bij de kandidatencommissie binnen zijn! 

Nadat je je motivatiebrief en CV hebt gestuurd stuurt de kandidatencommissie een bevestiging en een aantal formulieren die je moet invullen om je kandidaatstelling volledig te maken.

Wil je meer informatie over het Statenlidmaatschap? Je kan altijd groenlinks@noord-holland.nl mailen met je vraag of verzoek om te spreken met één van onze huidige Statenleden. Ook organiseren we een middag waar je vragen kunt stellen aan Statenleden. Houd hiervoor de website in de gaten. 

PROCEDURE EN TIJDSPAD

De KC werkt volgens de door het bestuur vastgestelde opdracht. In de opdracht vind je ook meer informatie over de procedure voor kandidaten. Als je solliciteert, ontvang je een ontvangstbevestiging van je kandidatuur en informatie over het vervolg van de procedure. De KC bepaalt of je in aanmerking komt voor een gesprek.

  • Let opde eerste ronde van gesprekken vindt tijdens de zomervakantie van 18 juli tot 8 augustus plaats. We verwachten dat kandidaten beschikbaar zijn voor een gesprek tijdens deze periode. Gesprekken kan hybride/online gevoerd worden.
  • De PLV om de lijst vast te stellen vindt medio november plaats. Tentatief is dit 24 november. Houd hier alvast rekening mee in je agenda.

KANDIDATENCOMMISSIE

De kandidatencommissie bestaat uit Laurens Lubbers (voorzitter), Bente Ferwerda, Jesper Gringhuis, Vincent de Kom, Amy Koopmanschap, Astrid van de Weijenberg, Lieke Thesingh en Srishagon Abraham.