Lelystad Airport

GroenLinks-fracties verzetten zich samen tegen Lelystad Airport

De GroenLinks-fracties in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland hebben gezamenlijk een groot stuk vol bezwaren naar minister Van Nieuwenhuizen gestuurd over het luchthavenbesluit Lelystad Airport. Zij moet dat meenemen in haar besluitvorming. Wat Lelystad Airport betreft blijft de GroenLinks-lijn duidelijk: een onverkort ‘nee’.

Veel vliegtuigen van en naar Lelystad Airport gaan ook stijgen en dalen over West-Friesland en de Kop van Noord-Holland. Dat betekent dat inwoners van die regio`s veel meer overlast gaan krijgen. Bovendien zorgt een toename van het vliegverkeer boven Noord-Holland voor meer uitstoot van giftige stoffen, een toename van fijnstof en komen natuur- en stiltegebieden in gevaar.

“Lelystad Airport zal grote gevolgen hebben voor onze inwoners, natuur en milieu. In ieder geval tot de herziening van het luchtruim, en dat kan echt nog wel even duren, krijgt onze regio meer dan 100 dagen per jaar overlast van laag overvliegende vliegtuigen. Het zou goed zijn als niet alleen de gemeentes, maar ook de provincie Noord-Holland hier een vuist tegen wil maken en opkomt voor haar inwoners. Meer dan genoeg redenen om in verzet te komen.” Aldus de GroenLinks-fractievoorzitters.

Maar waar de provincies Overijssel en Gelderland al hebben aangegeven dat er grenzen zijn aan overlast, is Noord-Holland verklaard voorstander van Lelystad Airport. Zita Pels, fractievoorzitter en lijsttrekker van GroenLinks Noord-Holland, vindt dat onbegrijpelijk. “Laat ik heel helder zijn. GroenLinks Noord-Holland gaat in geen geval meewerken aan een nieuwe luchthaven. Het kan toch niet zo zijn dat we onze inwoners en natuurgebieden gaan blootstellen aan nog meer fijnstof en herrie om zo nog meer prijsvechters een plek te geven, terwijl er een prima alternatief als de trein voorhanden is?’

GroenLinks wil grip krijgen op de ontwikkeling van de luchtvaart en verenigt haar krachten op Europees, landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Pels: ‘Het is hoog tijd voor duurzame alternatieven die de bereikbaarheid van Nederland garanderen. We moeten inzetten en investeren in goede, snelle en betaalbare internationale treinen. Tot 750km zou de trein de goedkoopste én makkelijkste optie moeten zijn!

GroenLinks heeft onlangs de petitie ‘Meer treinen, minder vliegen gelanceerd. Inmiddels hebben al meer dan 19.000 mensen hun handtekening onder deze petitie gezet.

Zie: 
De GroenLinks-fracties die een zienswijze hebben ingediend zijn: GroenLinks Den Helder, GroenLinks Hoorn, GroenLinks Hollands Kroon, GroenLinks Koggeland, GroenLinks Medemblik & GroenLinks Schagen.