Foto-impressie PLV en Lenteborrel!

Tijdens een drukbezochte ledenvergadering op zaterdag 20 mei in SHIP in IJmuiden namen we afscheid van onze oud-voorzitter Nevin Özütok. Samir Bashara werd door de leden benoemd als interim voorzitter. Ook werd Paulus de Wilt aangesteld als voorzitter van de kandidatencommissie voor nieuwe bestuursleden.

In de middag had de fractie een boeiend programma georganiseerd. Na de lunch maakten we een boottochtje door de haven. Just Dengerink, van de denktank ‘Duurzame Haven’, van GroenLinks Amsterdam gaf een interessante presentatie over de visie  die zij hebben ontwikkeld. Just ging onder meer in op noodzaak voor nieuwe verdienmodellen, want de Amsterdamse haven is nu de grootste benzinehaven ter wereld en de tweede kolenhaven in Europa.

Na de boottocht gingen we uiteen in twee groepen. Zee Boerderij Zee  IJmond nam ons mee op een excursie en vertelde enthousiast over de prachtige kwaliteiten van verschillende soorten zeewieren. Zij zetten kleinschalige zeewier kweek in als natuurlijke biofilter van het water. Het wier heeft namelijk de bijzondere kwaliteit om nutriënten zoals fosfaat en nitraat op te nemen, CO2 om te zetten in zuurstof en zware metalen vast te houden. Het kweken van zeewier heeft een enorm positief effect op de nabij gelegen ecosystemen en biodiversiteit. Maar hier houdt het niet op! Na de oogst is zeewier inzetbaar als grondstof voor verschillende producten. Denk hierbij aan voedsel, bioplastic en cosmetica. Een inspirerend verhaal en initiatief.

De andere groep kreeg een rondleiding door de expositieruimte in SHIP. In vogelvlucht vertelde een gids meer over de bijzonderheden van het Noordzeekanaalgebied en over het bouwproces van de zeesluis.

Na alle interessante inhoud was het tijd voor het daadwerkelijke geborrel. Wij blikken terug op een zeer geslaagde dag! Meer foto`s op onze Facebookpagina