Nevin Özütok zwaait af als voorzitter GroenLinks Noord-Holland

Door een fenomenale campagne  en enorme winst bij de Tweede Kamerverkiezingen  is Nevin Özütok gekozen als Tweede Kamerlid. Het ‘slechte nieuws’ is dat Nevin het provinciaal bestuur van Noord-Holland vervroegd gaat verlaten, om in Den Haag haar goede werk voort te zetten.

Op de ledenvergadering van 20 mei vraagt het bestuur aan de leden om Samir Bashara tot november 2017 te benoemen als interim voorzitter. In november kiezen de leden een nieuw bestuur, en dus ook een nieuwe voorzitter. Afzwaaiend voorzitter Nevin Özütok:

“Lieve GroenLinksers,

Het was een grote eer om jullie voorzitter te mogen zijn. Ik heb ontzettend veel zin en energie om vanuit Den Haag verder te gaan werken aan onze prachtige partij die groene en linkse waarden met elkaar verbindt.  Ik wil jullie allemaal bedanken voor het vertrouwen, voor wat jullie voor de partij hebben gedaan en ongetwijfeld nog gaan doen.

Het bestuur gaat samen met jullie de komende jaren stevig verder bouwen aan een sterk GroenLinks in Noord-Holland. In Provinciale Staten en door heel onze provincie zijn genoeg voorbeelden van GroenLinkse successen die mooie handvatten bieden voor geweldige verkiezingsresultaten bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Ik hoop jullie allemaal te zien op 20 mei bij onze ledenvergadering.”