Anouk heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden als een scherpe debater en groot voorvechter voor het klimaat en duurzame energie. “Mijn generatie weet als geen ander hoe urgent de klimaatcrisis is. De provincie is relevanter dan ooit. Het aanpakken van het stikstofprobleem, het herstellen van de natuur en de opwek van duurzame energie. Wij hebben het bestuur de afgelopen vier jaar socialer en groener gemaakt, maar we zijn er nog lang niet. We willen verder voor verandering.”  aldus Gielen. 

De kandidatencommissie van de afdeling ziet in Anouk een sterke kandidaat, die in staat is om van GroenLinks komende verkiezingen weer de grootste partij van Noord-Holland te maken. De commissie ziet Anouk als bevlogen, idealistisch en daadkrachtig. Ze leidt de fractie met verve, is een strategisch onderhandelaar en een goede debater die onze idealen in politieke resultaten omzet.

Op 26 november wordt over de kandidatuur van Anouk gestemd tijdens de Provinciale Ledenvergadering. Tijdens de ledenvergadering wordt ook gestemd over de rest van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma. Hier kan je je aanmelden voor de ledenvergadering en hier lees je het concept verkiezingsprogramma.

 

Noot voor de lezer: In de vorig versie van dit bericht willen we rectificeren dat het bestuur en de voorzitter genoemd worden i.p.v. de kandidatencommissie als voordrager van de lijsttrekker voor de provinciale ledenvergadering. Ook het citaat betrof het advies van de commissie en geen uitspraak van de voorzitter.