Wie is Tessa?

Mijn naam is Tessa van Wijnen (46). Geboren in Zaandam, opgegroeid in Alkmaar. Op mijn 18de, ben ik actief geworden voor Greenpeace. Ik kon niets belangrijkers bedenken dan bescherming van natuur en biodiversiteit. Na een aantal jaar zeilchartervaart, een studie fysische geografie en werk aan Wageningen UR belandde ik met mijn gezin als docent Aardrijkskunde in Amstelveen. Daar kreeg ik echt oog voor de moeilijkheden rondom regionale groen- en natuurgebieden en kwam ik voor GroenLinks in de gemeenteraad.

Waar staat Tessa voor?

De afgelopen periode heb ik er in de provincie aan bijgedragen dat er ruimte is voor voldoende en betaalbare woningen zonder dat dat ten koste gaat van bijzonder landschap. Dat is gelukt en gemeentes kunnen daarmee verder. Er zijn nog veel andere uitdagingen om alle ontwikkelingen op een goede manier ruimtelijk in te passen. En een goede manier betekent voor GroenLinks dat we bouwen aan herstel van natuur en milieu en ervoor zorgen dat alle Noord-Hollanders in een schone leefomgeving wonen. Hoe dat met elkaar samenhangt zie je goed in alle discussies over stikstof, waterkwaliteit, maar ook over Tata Steel of Schiphol. De komende 4 jaar wil ik ervoor zorgen dat de kwaliteit van de leefomgeving en natuur echt gaat verbeteren.

Tessa is aanspreekpunt voor de regio Amstel-Meerlanden (Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder Amstel, Uithoorn)