Wie is Ruchama?

Mijn naam is Ruchama Bwefar. Ik ben geboren in Amsterdam Slotermeer en woon in Bos & Lommer. Via mijn moeder heb ik stevige wortels in Amsterdam en Noord-Holland. Via mijn vader ben ik Papoea.

Na een toelatingsexamen heb ik Nederlands Recht en Internationaal & Europees recht aan de UvA gestudeerd. Daarvoor heb ik MAVO en HAVO doorlopen en heb ik 4 certificaten VWO gehaald, waarna ik fulltime in verschillende winkels heb gewerkt. Na mijn afstuderen heb ik vooral in de financiële sector gewerkt en tijdens en na mijn studie ook veel in hotels en -andere- horeca. Momenteel geef ik als zelfstandige juridisch advies en - ondersteuning aan ondernemers en werknemers.

Waar staat Ruchama voor?

Een aantal jaar geleden realiseerde ik mij, dat ik mijzelf niet terug zag in de volksvertegenwoordiging. En dat ik hier waarschijnlijk niet de enige in was. Maar de politiek heeft wel invloed op het leven van ons allemaal. Ik besloot daarom mijzelf kandidaat te stellen: sinds 20 juni 2022 ben ik Statenlid en dat hoop ik na maart 2023 te mogen blijven.

Tot slot, ik ben GroenLinkser omdat ik ervan ben overtuigd dat als wij niet veranderen, de aarde onleefbaar wordt voor mensen. En omdat ik geloof in samenleven en elkaar de hand reiken is de groene en linkse partij mijn partij.

Ruchama is aanspreekpunt voor de regio Noord-Holland Noord (Den Helder, Hollands Kroon, Schagen, Texel)