Ik ben Palwasha Hamzad, 38 jaar oud, geboren in Kabul, Afghanistan. Tot mijn negende levensjaar heb ik in Afghanistan gewoond, waarna ik een leven van voortdurende vlucht heb gekend, op zoek naar een nieuw bestaan. Op mijn vijftiende vond ik mijn thuis in Haarlem, Nederland, waar ik nu al 23 jaar woon en me met trots een Nederlander mag noemen.

Ik ben opgegroeid met het idee dat je altijd moet streven naar een gelijkwaardige en verbonden samenleving. Dit is de reden waarom ik in het onderwijs werk, en sinds mijn 18e sluit ik me aan bij GroenLinks. Ik geloof sterk dat GroenLinks de enige hoop is om Nederland te veranderen met onze linkse koers.

Sinds 2012 werk ik fulltime in het basisonderwijs en ervaar ik dagelijks de gevolgen van het lerarentekort, armoede, ongelijkheid en het gebrek aan bewustzijn over de klimaatcrisis, duurzame leven.

Na een korte periode als bestuurslid bij GroenLinks Haarlem in 2022, werd ik met voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad van Haarlem. Dit gaf me de eer en de kans om onze idealen te dienen en me in te zetten voor kwesties die me al jaren raken.

In de aankomende bestuursperiode wil ik mijn inspanningen verbreden en me richten op het creëren van verbindingen tussen alle lagen van de samenleving op een laagdrempelige manier. Daarnaast streef ik naar het betrekken van jongeren en Nederlanders met een immigratieachtergrond bij de politiek.