Sinds juni 2022 is Anouk fractievoorzitter. "We zijn trots als GroenLinks aanvoerder te mogen zijn van deze progressieve coalitie. Ik kijk uit naar het samenwerken met de coalitiepartners en een mooie verkiezingsuitslag volgend jaar!”

Als Statenlid ben ik actief in de commissie Ruimte, Wonen en Klimaat (RWK). Binnen deze commissie zoek ik naar kansen om mijn klimaatvisie in de praktijk te brengen in de provincie. We moeten zo snel mogelijk naar een klimaatneutrale provincie toe, stilzitten is er echt niet langer bij.

De Regionale Energie Strategieen (RES) moeten zorgen dat een groot deel van de Noord-Hollandse energie uit hernieuwbare bronnen gaat komen. Dit betekent dus meer zonnepanelen en meer windmolens. Ik ben heel tevreden over het bod dat er nu ligt, daarmee laten we zien dat we in Noord-Holland ruimte maken voor de energietransitie.  

Tegelijkertijd moeten we door blijven zetten. Noord-Holland moet ruimte blijven maken in haar beleid voor het plaatsen van en stimuleren van schone energie. Ook blijf ik hameren op samenwerking met anderen in de Regionale Energiestrategieën; we moeten het met z’n allen doen. Daarom moeten we energiecoöperaties ondersteunen en inzetten op financiële participatie bij energieprojecten. Zo gaan we een duurzame en eerlijke toekomst voor Noord-Holland tegemoet! 

Nevenfuncties

  • Secretaris werkgroep Onderwijs GroenLinks
  • Lid van de adviesraad van SLO

Contactpersoon

Anouk is contact persoon voor regio Noord-Holland Noord