Op dinsdag 2 juni hebben de GroenLinks-afdelingen uit Gooi en Vechtstreek het bankje onthuld dat zij in februari hebben aangeboden aan de vrijwilligers van het Goois Natuurreservaat (GNR). Ons Statenlid Vera Dalm woonde namens de provinciale fractie de onthulling van het mooie bankje bij. Om 19.00 uur verzamelden vrijwilligers, GNR-medewerkers en leden van GroenLinks zich op de Westerheide nabij Hilversum. 

Onthulling bankje door GroenLinks
De bank – gemaakt van Goois eikenhout – staat op de kruising van het fietspad Crailo–Sint Jan en het Voetstappenpad. Hier kunnen vrijwilligers en voorbijgangers even bijkomen en genieten van het prachtige uitzicht dat de Gooise natuur hen biedt. In dit illusielandschap lijkt de bebouwing van de Gooise gemeenten ver weg.

Vrijwilliger John Smeekes:

“Mooi dat ons werk op deze manier onder de aandacht wordt gebracht. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die er plezier in hebben om in de natuur te werken. Het is ook erg leuk en het geeft veel voldoening om de resultaten ervan te zien.”

Vrijwilligers zijn een grote groep ondergewaardeerde mensen in Nederland. Betaald zouden zij de grootste beroepsgroep van het land vormen. Het groen in het Gooi is van onschatbare waarde en een waardering voor mensen die zich hiervoor inzetten is op zijn plaats. Een bankje is natuurlijk niet afdoende voor 275 vrijwilligers. Groenlinks hoopt dat andere politieke partijen en bedrijven dit voorbeeld volgen! 

Meer foto`s op de website en Facebookpagina van GroenLinks Huizen.