Wat een historische uitslagen! Door heel Nederland - en dus ook in Noord-Holland -  is flink op GroenLinks gestemd! Zo werd GroenLinks de grootste in Amsterdam, Diemen, Haarlem, Wormerland en de een na grootste in Hoorn, Bergen en Alkmaar! 17% van de Waterlanders stemde op GroenLinks en in Oostzaan kreeg GroenLinks 25,8% van de stemmen!

GroenLinks verdubbelde in Purmerend, Hollands Kroon, Medemblik en Texel en verdriedubbelde(!) zelfs in Velsen. Ook in Hilversum groeide GroenLinks fors: van drie naar vijf zetels! Op percentage is GroenLinks de tweede partij in Bloemendaal.

Groene en linkse politiek is terug van weggeweest in de gemeenteraden van Landsmeer, Schagen, Heerhugowaard, Aalsmeer en Zandvoort. Ook is er zetel(s)winst voor GroenLinks in Amstelveen, Beverwijk, Castricum, Heemstede, Huizen, Heemskerk & Zaanstad. GroenLinks bleef stabiel in  Den Helder, Gooise Meren, Langedijk, Ouder-Amstel en Weesp. Helaas blijft Laren verstoken van groene en linkse politiek.

In Drechterland, Beemster, Koggeland, Wijdemeren, Stede Broec en Uithoorn doet GroenLinks in een combinatielijst mee. Ook daar werden mooie resultaten geboekt. Op 21 november zijn er herindelingsverkiezingen in Haarlemmermeer en in Edam-Volendam staan de volgende verkiezingen pas in 2022 op het programma.

GroenLinks Noord-Holland feliciteert alle afdelingen en geeft een enorm dik compliment aan alle enthousiaste en energieke vrijwilligers die zich in de afgelopen maanden hebben ingezet voor hun idealen! Meer mensen dan ooit gingen door weer en wind en in de vrieskou de straat op en de deuren langs. Mede dankzij hen heeft GroenLinks geschiedenis kunnen schrijven. Samen vormen wij een prachtige nieuwe beweging, die groene en linkse waarden met elkaar verbindt. Een beweging voor verandering. Daar gaan we mee door, want ons werk is nog lang niet klaar. Sluit je aan!

Ook een hartelijk dank aan de wethouders en fractieleden die nu afscheid nemen. Dit  succes bouwt voort op het fantastische werk dat jullie hebben neergezet! Nu op naar nog meer mooie en klinkende resultaten in de komende vier jaar!