Verkiezing nieuw bestuur

Een belangrijk agendaonderdeel was de verkiezing van het nieuwe provinciale bestuur. Na een toelichting door de voorzitter van de kandidatencommissie Laurens Lubbers konden alle kandidaten zich kort presenteren. 

De afgelopen drie dagen hebben 59 van de 70 aanwezige en kiesgerechtigde leden online gestemd. Van 4 leden begrepen we dat het stemmen niet lukte, ook niet met de herinneringsmail. Aan hen bieden we onze excuses aan voor dit technisch mankement, dat we hebben aangekaart bij het landelijk bureau, die de stemtool levert.

De uitslag van de online stemming is dat alle voorgedragen kandidaten zijn gekozen met overgrote meerderheid van stemmen:

 

Namens het oude bestuur van harte gefeliciteerd en veel succes gewenst!

Vaste onderdelen PLV

Op het programma van de PLV stonden ook enkele vaste onderdelen. Penningmeester Ineke Bozelie presenteerde haar zevende jaarbegroting, die na een vraag over de reserves werd goedgekeurd. Onze fractievoorzitter in Provinciale Staten Rosan Kocken gaf samen met Statenleden Rien Cardol, Anouk Gielen en Robert Zaal een korte terug- en vooruitblik op waar de fractie mee bezig is (geweest). Onze gedeputeerden Zita Pels en Edward Stigter vertelden over hun bezigheden en afwegingen. Daarna blikte ondergetekende terug op de afgelopen bestuursperiode, waarin ondanks beperkingen toch flinke stappen zijn gezet voor de speerpunten van GroenLinks Noord-Holland.

De fractie bedankt het bestuur
voor de samenwerking!

Vooruitkijken naar GR2022

De PLV besloot verder formeel om deel te nemen aan de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2023. Het bestuur maakte de programmacommissie hiervoor bekend, bestaande uit vanuit de Statenfractie Anouk Gielen, Nicole van der Waart en Wiegert Dulfer, en vanuit de regio's (oud-)raadsleden en bestuurders Rikus Kieft (Texel), Roy Seignette (Alkmaar), Paul Laport (Zaanstad), Peter Korzelius (Huizen) en Fenna Ulichki (Amsterdam).

Afsluitend besteedden we aandacht aan de herindelingsverkiezingen van 24 november in Purmerend (Purmerend en Beemster) en Dijk en Waard (Heerhugowaard en Langedijk). Campagneleiders Peter Zwart en Klaas Zwart (geen familie) blikten terug en gaven ons tips op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart in de andere gemeenten.

Iedereen bedankt voor de aanwezigheid tijdens de PLV én voor het vertrouwen in ons als bestuur de afgelopen twee jaar. Hopelijk tot snel bij een volgende fysieke PLV.

MaartenJan Hoekstra

Oud-bestuursvoorzitter GroenLinks Noord-Holland