Peilingen: tweestrijd tussen GroenLinks en de VVD

Met nog maar 8 dagen te gaan tot de verkiezingen is er een tweestrijd losgebarsten tussen GroenLinks en de VVD in Noord-Holland.

Beide partijen gaan nek-aan-nek in een peiling die is uitgevoerd door Maurice de Hond. GroenLinks verdubbelt in de peiling, waardoor de partij op 8 zetels uitkomt. De VVD verliest er 2 en komt uit op 9 zetels. De overige coalitiepartijen staan ook allemaal op verlies. Het CDA en de PvdA leveren er 2 in. D66 levert fors in: de partij daalt van 10 naar 4 zetels.

Zita Pels, lijsttrekker van GroenLinks Noord-Holland: “Dit zijn de klimaatverkiezingen en dat zie je duidelijk terug in de peilingen. GroenLinks kan voor het eerst de grootste partij in Noord-Holland worden. We hebben de kans om een eind te maken aan het getreuzel van het provinciebestuur, dat al jaren onder leiding van de VVD windmolens blokkeert en handelt alsof er geen klimaatcrisis is. Dat wij in de peiling verdubbelen laat zien dat veel mensen vinden dat in Noord-Holland het roer radicaal om moet. Wij gaan van Noord-Holland een van de groenste provincies van Europa maken!”

GroenLinks gaat nog keihard aan de slag tot 20 maart. Met een grote groep vrijwilligers wordt alles op alles gezet om de VVD voorbij te streven. Pels: “Dit weekend gaan er overal door Noord-Holland mensen de straat op en de deuren langs om met inwoners te praten over onze groene en sociale plannen zodat zoveel mogelijk mensen naar de stembus gaan. Voor GroenLinks is het duidelijk: het roer moet om.”