MaartenJan Hoekstra is de nieuwe bestuursvoorzitter van GroenLinks Noord-Holland. Op 1 februari werd hij tijdens een drukbezochte en levendige ledenvergadering in het Huis van Hilde in Castricum gekozen.

Hoekstra, in het dagelijks leven werkzaam als universitair docent Stedenbouwkunde aan de TU Delft en zakelijk leider van jongerentheatergroep Poldertheater in Amsterdam, en actief als raadslid voor GroenLinks in Velsen, heeft veel zin om aan de slag te gaan.

Hoekstra: ‘Het bestuur wil graag samen met de leden werken aan het stimuleren van regionale samenwerking en de groei van GroenLinks, ook buiten de gebieden waar we al groot zijn, bijvoorbeeld door het oprichten van afdelingen in gemeenten waar GroenLinks nog niet vertegenwoordigd is. Noord-Holland is een diverse provincie, maar ik word vooral enthousiast van wat we gemeenschappelijk hebben. Dus hoe kunnen we onze idealen in de steden én daarbuiten verwezenlijken, en hoe gaan we jongeren in heel Noord-Holland bij GroenLinks betrekken? Dat verbinden is voor mij het belangrijkste.’

Naast Hoekstra kozen de leden Ineke Bozelie (Alkmaar) als penningmeester, en als overige leden van het nieuwe bestuur Marianne van Leeuwen (Durgerdam), Hannie Lutke Schipholt (Castricum), Margriet Luttikhuizen (Heiloo), Lilian Peters (Hippolytushoef), Karin Rienstra (Huizen), Arjen Ronner (Oostzaan) en Maarten Schollaardt (Alkmaar).

Onder luid applaus werd afscheid genomen van Wouter Hakhoff, die na twee jaar afzwaait als voorzitter en vice-voorzitter Samir Bashara.

Hakhoff blikt tevreden terug op zijn periode als voorzitter: ‘GroenLinks staat er in Noord-Holland geweldig voor. Met bijna 7.700 leden in Noord-Holland en met negen zetels in de Staten zijn we groter dan ooit. Ik heb er alle vertrouwen in dat het nieuwe bestuur voortvarend verder bouwt aan GroenLinks. Ik wil vooral alle GroenLinksers bedanken voor alles wat ze met zoveel enthousiasme voor de partij gedaan hebben en ongetwijfeld nog gaan doen.’