Maak kennis met Jesper Gringhuis

Mijn naam is Jesper Gringhuis, geboren op 16 april 1991 in Sellingen (Oost-Groningen). Nadat ik daar 18 jaar heb gewoond, ben ik verhuisd naar Deventer en heb daar de studie Ruimtelijke Ordening en Planologie in Deventer gevolgd. Hier werd ik op mijn negentiende lid van GroenLinks. De dag dat ik de briefkaart met het lidmaatschap op de post deed bleek een noemenswaardige te zijn, want dat was de dag dat Femke Halsema aftrad als partijleider. Een jaar later werd ik lid van DWARS en begon met twee anderen DWARS-ers de afdeling Stedendriehoek.

Na het afronden van mijn studie in Deventer startte ik met de opleiding Sociologie aan de Vrije Universiteit en werd ik landelijk penningmeester van DWARS. Hiervoor verhuisde in naar Utrecht en later naar Diemen. In 2014 zette ik ook mijn eerste stappen in de provinciale politiek, door mij kandidaat te stellen voor de Provinciale Staten. De provincie is een bestuurslaag die over onderwerpen gaat waar ik erg veel interesse in heb, bijvoorbeeld over ruimtelijke ordening, duurzame energie, het landschap en openbaar vervoer.

Hier sta ik voor
Twee maanden geleden ben ik toegetreden tot de fractie als duo-Statenlid. Namens GroenLinks voer ik samen met Alwin Hietbrink het woord in de commissie Economie, Energie en Bestuur (EEB). Met de rest van de fractie zetten wij ons in voor een duurzamer, groener en socialer Noord-Holland. Ruimte is schaars in deze provincie. Met het groen wat er nog is moet voorzichtig worden omgegaan. Tegelijkertijd moet er wel voldoende ruimte worden geschapen voor duurzame energie. Ik wil mij inzetten voor Noord-Hollanders die hun omgeving verduurzamen, zelf energie opwekken en hun woningen energieneutraal of zelf energieleverend maken. Dit is de toekomst, daar moeten we samen voor knokken!

Wetenswaardigheden
Ik woon alweer een half jaar met veel plezier samen met mijn vriend Axel in Amsterdam, ben werkzaam bij Inbo, een architecten- en adviesbureau. In mijn vrije tijd fitness en zwem ik graag, speel ik bordspellen of game ik.