Anouk Gielen is erg blij met haar verkiezing tot lijsttrekker en kijkt vol vertrouwen uit naar de campagne en de verkiezingen: “Deze verkiezingen spant het er om. Ik kies voor echte oplossingen voor de klimaatcrisis, juist in onze provincie onder zeeniveau. En GroenLinks strijdt voor duurzame landbouw en tegen de macht van multinationals.”  Ze is trots op wat GroenLinks de afgelopen periode bereikt heeft en spreekt de ambitie uit om opnieuw de grootste partij te worden: “We hebben laten zien wat we allemaal voor elkaar krijgen als GroenLinks aan de macht is, en dat gaan we weer doen.”

Naast Anouk Gielen en Rosan Kocken kozen de leden van GroenLinks vandaag ook de rest van de lijst.  Het zittende Statenlid Nicole van der Waart staat op plek drie. Debatspecialist en medewerker van de Woonbond Walter Freeman op vier.  Voormalig Zaans raadslid en directeur van een natuureducatiecentrum Paul Laport staat op de vijfde plaats. Walter en Paul zijn beiden nieuwkomers in de provinciale politiek. Het huidige Statenlid Tessa van Wijnen uit Amstelveen bekleedt de zesde plaats. Nieuw maar toch ook niet de voormalige waterschapsbestuurder en raadslid Peter Korzelius uit Huizen (7). Dan volgt zittend Statenlid Ruchama Bwefar (8). Nog twee nieuwkomers completeren de eerste 10. Dit zijn omgevingsrechtjuriste Banu Bulucu Wouters (9) uit Amsterdam en mobiliteitsspecialist Paul de Graaf (10) uit Alkmaar.

“Ik ben trots op onze fantastische lijst” zegt Anouk Gielen “met hen gaan we de komende maanden de straat op, de deuren langs en in gesprek met heel veel Noord-Hollanders. Het groene en linkse geluid zal kneiterhard gaan klinken in onze mooie provincie.”

Kandidatenlijst