Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 november komt GroenLinks-Tweede Kamerlid Jesse Klaver aankomende zaterdag 15 november naar Alkmaar. Hij zal samen met lokale politici flyeren in de stad en vervolgens met inwoners van Alkmaar spreken over de toenemende ongelijkheid in Nederland. Vanaf 15:00 is iedereen welkom om mee te komen praten in de Kunstuitleen aan de Bergerweg in Alkmaar.

Vorige week ontving Jesse Klaver topeconoom Thomas Piketty in de Tweede Kamer en publiceerde hij een pamflet voor Nieuwe Nivelleringspolitiek. Daarin pleit Klaver voor hogere belasting op rendementen uit de vermogens van hyperrijke mensen, en lagere belasting voor de middenklasse.

In Alkmaar zal Jesse Klaver in gesprek gaan over zijn voorstellen en ingaan op de mogelijkheden die de gemeente Alkmaar heeft om ongelijkheid in de samenleving tegen te gaan. Zo kan een gemeente bij het gunnen van een opdracht aan een bedrijf de inkomensverschillen binnen dat bedrijf meewegen in de een aanbesteding.

 

Programma bezoek Jesse Klaver aan Alkmaar
14.00 uur        Jesse arriveert op station
14 - 15 uur      huisaanhuis flyeren
15. -16.uur      bijeenkomst met Jesse in de Kunstuitleen. 
16.00 uur        flyeren in het centrum