GroenLinks-leden kiezen nieuw bestuur en programmacommissie

Wouter Hakhoff uit Hoorn is de nieuwe voorzitter van GroenLinks Noord-Holland. Op zaterdag 20 januari kozen de leden hem met een overgrote meerderheid tijdens een levendige ledenvergadering in het Huis van Hilde in Castricum. Hakhoff volgt Samir Bashara op die de rol op interim-basis vervulde na het vertrek van Nevin Özütok in maart vorig jaar. Samir Bashara blijft overigens aan als algemeen bestuurslid.

Hakhoff is afdelingsvoorzitter geweest van GroenLinks Hoorn en ook onderhandelaar bij de collegevorming aldaar in 2014. Hij is directeur van de muziekschool in Hoorn. Daarnaast trompettist en dirigent. Naast Hakhoff werden Hannie Lutke Schipholt uit Castricum en Rob Monen uit Oostzaan gekozen als nieuwe bestuursleden. De huidige bestuursleden Samir Bashara (Hoorn), Jesper Gringhuis (Amsterdam) Lilian Peters (Hollands Kroon) en Ineke Bozelie werden met overgrote meerderheid herkozen. Onder luid applaus namen we afscheid van Christiaan Kwint als algemeen bestuurslid. Hij gaat zich richten op het lijsttrekkerschap in Heerhugowaard.

Hakhoff: ‘We willen verder met het versterken en verdiepen van de partij in Noord-Holland. Samen met alle afdelingen en vrijwilligers willen we onze partij verder uitbouwen naar een nog sterker, zichtbaar en divers GroenLinks. Daar is ons programma vooral op gericht. Met de Provinciale Staten verkiezingen in 2019 komen er spannende en drukke tijden aan. Ik heb veel zin om samen met al die enthousiaste mensen aan het werk te gaan.’

De leden kozen ook de programmacommissie. De komende maanden leggen ze hun oor te luister in de provincie en in de partij om er een mooi programma van te maken. De commissie zal ook meerdere bijeenkomsten door heel Noord-Holland organiseren. Heb je opmerkingen of vragen voor de programmacommissie? Mail naar groenlinks@noord-holland.nl

 De commissie bestaat uit:

  • Zita Pels (voorzitter)
  • Jasper Blom
  • Rosan Kocken
  • Haydar Erol

Ook is besloten dat het bestuur aan de slag gaat met de voordracht voor een kandidatencommissie en dat de lijsttrekker niet per referendum wordt gekozen.