‘Het was ook te mooi om waar te zijn.’  Aldus Rosan Kocken. Zij doelt daarmee op uitspraken van het D66-Statenlid Andries Tijssens in een interview op AmsterdamFM. Hij beweerde dat bijna alle aanvragen voor windmolenprojecten in de Amsterdam zijn gehonoreerd.  Voorts zou er bereidheid zijn om naar de ‘knellende windmolenkaders’ te kijken. Uit  de beantwoording op schriftelijke vragen van GroenLinks, de Partij voor de Dieren en de ChristenUnie/SGP, valt op te maken dat zijn verhaal van geen kant klopt. ‘De betreffende aanvragen zijn nog in procedure.’ Zo laat Gedeputeerde Staten weten.

Kocken ergert zich aan de uitspraken van het D66 Statenlid: “Het kan niet zo zijn dat je in de Statenzaal telkens maar weer een ander verhaal vertelt dan buiten de Statenzaal. Daar zeggen ze telkens voor de volle 100% achter het huidige windmolenbeleid te staan. Keer op keer heeft GroenLinks geprobeerd om de knellende windmolenregels van tafel te krijgen. Helaas zonder succes. Niet in de laatste plaats omdat D66 op één lijn zit met de VVD en verder debat hierover ontwijkt. Dan kan en mag het niet zo zijn dat je aan de media  een hele andere voorstelling van zaken geeft.  Daarmee geef je al die enthousiaste coöperaties, die staan te trappelen om schone energie op te wekken, valse hoop.”

Kocken wijst erop dat D66 Noord-Holland wel vaker een heel eigen draai geeft aan hun eigen stemgedrag. “Het allerergste is dat ze de provinciale politiek zo onnavolgbaar maken voor de inwoners van Noord-Holland. En dat terwijl het gebeuren in de Statenzaal toch al voor velen een ver van mijn bed show is. Zo stemde D66 bijvoorbeeld tegen voorstellen om concreet gevolg te geven aan de Urgenda-rechtszaak of het Klimaatakkoord in Parijs. Ondertussen worden er doodleuk berichten rondgestuurd en/of gepubliceerd waarin het lijkt alsof ze die maatregelen toch omarmen. Wie kan dat nou nog volgen?”

“Ik snap heus wel dat D66 in een lastige positie zit. Ze moeten ontzettend veel maatregelen steunen die haaks staan op de mooie groene beloftes uit hun verkiezingsprogramma. Maar dat los je toch niet op door steeds maar weer zaken te verdraaien en keer op keer verwarring te zaaien? Dit communicatiebeleid is niet alleen schadelijk voor D66. Klinkklare onzin verkopen is schadelijk voor de hele politiek. Je moet niet alleen in, maar ook buiten de Statenzaal pal staan voor je eigen stemgedrag', aldus Rosan Kocken.