Fietssymposium bron van inspiratie voor een proactief fietsbeleid #NHfietst

Samen met de Statenfracties van de PvdA en D66 organiseerden wij op vrijdag 19 mei een symposium over het provinciaal fietsbeleid, met als  doel om een impuls te geven aan een proactief fietsbeleid vanuit de provincie Noord-Holland. ‘Dat is nodig, want de rol van de provincie is nu veelal passief.’ Aldus GroenLinks Statenlid Servaz van Berkum.

In een volle Statenzaal gaven verschillende fietsexperts vol boeiende en inspirerende presentaties. In break-outs werd volop gediscussieerd, gebrainstormd en ideeën opgehaald over regionale fietsroutes, gedragsverandering en ketenmobiliteit & smartmobility. 

Aan het einde van deze boeiende bijeenkomst vond, onder leiding van dagvoorzitter Hadassah de Boer, een levendige discussie plaats. Veel mensen waren het eens met de stelling dat de ‘fietser geen volwaardige verkeersdeelnemer in het huidige mobiliteitsbeleid is’ en dat er meer inzicht in het fietsgedrag nodig is voor het ontwikkelen van een optimaal fietsnetwerk. Iedereen vond dat de provincie de handschoen moet oppakken om het fietsnetwerk te verbeteren.

Van Berkum blikt tevreden terug: ‘Er zijn mooie en goede ideeën opgehaald. Samen gaan we aan de slag voor een beter en doelgerichter fietsbeleid in Noord-Holland. Wordt vervolgd dus.

Een uitgebreid verslag volgt. Klik hier voor  presentaties, foto’s en filmpjes van het symposium.