Na een heerlijke lunch opende fractievoorzitter Rosan Kocken de middag met een introductie over het werkt van de Provincie en de fractie van GroenLinks als coalitiepartner. Rosan vertelde wat we de afgelopen periode hebben bereikt en hoe het komende jaar tot de verkiezingen eruit ziet.

Als tweede op het programma stond een debattraining verzorgd door Maria Gayed van de GroenLinks Academie. Een hele interessante training waarbij de Raadsleden nieuwe methoden kregen aangerijkt en ook echt met elkaar in debat gingen. Doel was niet zozeer om gelijk te krijgen, maar om de kunst van het debatteren aan te scherpen. 

Als laatste onderdeel heeft de Programmacommissie een gesprek gevoerd met de Raadsleden. Welke problemen spelen in hun regio's en wat kunnen we opnemen in het programma voor de volgende Verkiezingen om deze problemen op te lossen. De programmacommissie heeft veel input opgehaald en werd besloten om nog extra bijeenkomsten per regio te organiseren.

Uiteindelijk sloten we af met een leuke borrel bij café de DakKas.

Als jij vragen hebt aan de fractie, een evenement waarbij je ons wilt uitnodigen of input voor het partijprogramma; mail dan naar groenlinks@noord-holland.nl