18 oktober heeft de kandidatencommissie bekend gemaakt dat Anouk Gielen kandidaat-lijsttrekker is. In navolging daarvan kan de commissie nu trots de volledige conceptkandidatenlijst presenteren. Deze lijst met 21 kandidaten moet GroenLinks Noord-Holland in staat stellen om de sterke stijgende lijn van de afgelopen periode voort te zetten.

Na Anouk staan in de top 3 de huidige gedeputeerde Rosan Kocken en huidige vicefractievoorzitter Nicole van der Waart.

De verdere top 10 bestaat uit de volgende mensen: debatspecialist en werkzaam bij de Woonbond Walter Freeman (4) en voormalig Zaans raadslid en directeur van een natuureducatiecentrum Paul Laport (5), beiden nieuw op de lijst. Het huidige Statenlid Tessa van Wijnen (6). Nieuw maar toch ook niet, de voormalige waterschapsbestuurder raadslid Peter Korzelius uit Huizen (7). Dan volgt zittend Statenlid Ruchama Bwefar (8). Tot slot completeren nog twee nieuwkomers de eerste 10. Dit zijn omgevingsrecht juriste Banu Bulucu Wouters (9) en mobiliteitspecialist Paul de Graaf (10).

Uitgangspunten voor de conceptlijst zijn in willekeurige volgorde: inhoudelijke kennis van de dossiers, regionale spreiding, diverse achtergronden, ervaring en leeftijd. Laurens Lubbers, voorzitter Kandidatencommissie: “Het was een mooie uitdaging met deze opdracht tot een gebalanceerde provinciale conceptlijst te komen die recht doet aan deze belangrijke uitgangspunten voor GroenLinks. Wij zijn van mening een samenstelling te presenteren die daarin goed is geslaagd. Met zowel nieuwe als ervaren kandidaten representeert deze lijst de provincie Noord-Holland in al haar facetten.’’

Op zaterdag 26 november stellen de leden tijdens de Provinciale Ledenvergadering de definitieve kandidatenlijst vast. Hiervoor kun je je nog aanmelden.

Conceptkandidatenlijst

Hieronder vind je de conceptkandidatenlijst. Lees hier in de voordracht de adviezen van de kandidatencommissie over de kandidaten.

 1. Anouk Gielen (Amsterdam)
 2. Rosan Kocken (Amsterdam)
 3. Nicole van der Waart (Amsterdam)
 4. Walter Freeman (Amsterdam)
 5. Paul Laport (Zaandam)
 6. Tessa van Wijnen (Amstelveen)
 7. Peter Korzelius (Huizen)
 8. Ruchama Bwefar (Amsterdam)
 9. Banu Bulucu Wouters (Amsterdam)
 10. Paul de Graaf (Alkmaar)
 11. Elias Marseille (Amsterdam)
 12. Yeter Akin (Beverwijk)
 13. Jerry Jansma (Amsterdam)
 14. Robert Zaal (Broek in Waterland)
 15. Tamira Combrink (Amsterdam)
 16. Thijs Maartens (Amsterdam)
 17. Suzanne Sniekers (Amsterdam)
 18. Remco Doorn (Spijkerboor)
 19. Philip Garcia Hoogland (Schoorl)
 20. Tessa Augustijn (Den Helder)
 21. Maarten Abspoel (Haarlem)