Alwin Hietbrink is gekozen tot lijsttrekker van GroenLinks Noord-Holland voor de verkiezingen van de Provinciale Staten in maart 2015. Op zaterdag 29 november koos de drukbezochte ledenvergadering hem in Purmerend met een grote meerderheid. Hietbrink was eerder wethouder voor GroenLinks in Bergen.

 

Hietbrink: “De overweldigende steun van de GroenLinksers is geweldig. Ik ben er klaar voor. Samen gaan we aan de slag om de provincie groener en socialer te maken. GroenLinks maakt het verschil in Noord-Holland en daar wil ik de komende vier jaar aan werken."

De leden kozen Vera Dalm als nummer twee op de lijst. Dalm is directeur van Milieu Centraal in Utrecht. Op plaats drie staat huidig Statenlid Servaz van Berkum en op plek vier nieuwkomer Rosan Kocken. Kocken is advocaat en was eerder actief in de studentenpolitiek en recenter in het bestuur van GroenLinks Amsterdam.

Voor plek 5 waren meerdere stemrondes nodig. De kandidaten voor deze plek, huidige statenlid Titia van Leeuwen en nieuwkomer Fred Kramer, kregen uiteindelijk hetzelfde aantal stemmen van de leden. Via een loting kwam Kramer op plek 5 terecht, waarop Van Leeuwen besloot zich terug te trekken.

De ledenvergadering van GroenLinks Noord-Holland stelde tevens unaniem het verkiezingsprogramma "Voor een groen en sociaal Noord-Holland" vast. Schone energie, meer natuur en goed, aantrekkelijk en betaalbaar openbaar vervoer in Noord-Holland zijn topprioriteiten van de partij. 

6. Vincent Koerse
7. Zita Pels
8. Sjon Wagenaar
9. Jesper Gringhuis
10. Riza Diktas
11. Hans Olsthoorn
12. Karin Jongsma
13. Jola Huijberts
14. Lilian Peters