Spreker

Spreker deze keer is Martin Scholten. Martin is Strategisch adviseur van Wageningen University & Research inzake de transitie van het voedselsysteem binnen Europa (‘Farm to Fork’) en binnen Nederland (met name rond de provinciale plannen voor het landelijk gebied).

Martin is een veelgevraagd adviseur van de politiek voor een breed spectrum van partijen op gebied van de gebiedsgedreven aanpak van de transitie in het landelijk gebied in Nederland in een balans tussen ontwikkelingsperspectieven voor natuur én landbouw (hij was ondermeer geestesvader van de LNV visie ‘Landbouw, voedsel en natuur: waardevol en verbonden” ; en lid van de missie ‘Remkes’ over de stikstofproblematiek), Denemarken en Schotland (als eredoctor rurale economy gebaseerd op kapitaal). landbouw, visserij, voedsel en natuur (was ook de geestesvader van de LNV visie, toen dat ministerie weer werd ingesteld, in samenspraak met TK-commissie). Heeft daardoor veel ervaring in de interactie tussen wetenschap en politiek.

Deelnemen?

Het gesprek vindt online plaats. Je kunt deelnemen via Zoom. Klik voordat het gesprek begint op deze linkhiermee wordt je naar de online vergadering omgeving geleidt. Voor vragen kun je terecht bij Harm Hanekamp, bestuurslid campagnes, via harm@groenlinksnoordholland.nl.